За нас

Компаниска структура

ЕВН Македонија е составена од повеќе компании кои ги обединуваат истите вредности за врвна корисничка услуга и оддржливост: ЕВН Хоме, ЕВН Снабдување, ЕВН Електрани и Електродистрибуција.

Дознај повеќе

Историја

По приватизацијата на компанијата во 2006 година од страна на ЕВН АГ Групацијата, ЕВН Македонија стана јасно препознатлив бренд и пример за модерна компанија која ги следи светските стандарди во својата дејност.

Дознај повеќе

Менаџмент

Со компанијата раководи Управен одбор, чиј претседател е м-р Волфганг Маиер, како и Надзорен одбор на чело со претседателот м-р Штефан Шишковиц, MБA.

Дознај повеќе

Регулатива

ЕВН работи во согласност со законите и подзаконските акти кои се на сила во Република Северна Македонија.

Дознај повеќе

ЕВН Групација

ЕВН е водечкa меѓународнa и јавно котирана компанија за услуги од областа на енергијата и животната средина со седиште во Долна Австрија, најголемата федерална област во земјата.

Дознај повеќе

Контакт

За повеќе информации обратете се во нашиот Центар за односи со корисници кој е достапен 24/7, или на [email protected]

Дознај повеќе