evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG

18.07.2014 - Проектот „Фабрика на знаење“ произведе апликација за менаџирање на идеи во ЕВН Македонија

ЕВН Македонија почна да ја развива апликацијата за управување на идеи како дел од проектот „Идеен Менаџмент“. Апликацијата ја изработија студенти од Универзитетот ФОН во натпреварот на бизнис решенија во рамките на проектот...> повеќе ...


26.06.2014 - Со континуирани инвестиции до одржлива енергија

Со континуирани инвестиции во изградба на нова и обнова на постојната дистрибутивна мрежа и едукација на потрошувачите, ЕВН во Македонија дава сериозен придонес за создавање на стабилен енергетски систем и одржлива енергија,...> повеќе ...


12.06.2014 - Училишен проект на ЕВН Македонија 2013/14

Во текот на целата учебна година ученици од 10 до 13 години следеа посебна програма во чии рамки научија за изворите на електрична енергија, ја оценуваа енергетската ефикасност на училиштето и правеа експерименти. Она што беше...> повеќе ...


04.06.2014 - „ЕВН Снабдување“ освен пониска цена и пакети со евтина тарифа на компаниите ќе им нуди и енергетски менаџмент

„ЕВН Снабдување“ е членка на „ЕВН Групацијата“ која има околу 8000 вработени и 14 милиони корисници во повеќе од 20 земји. Искуството и знаењето од работење на либерализиран пазар на групацијата, и’ овозможи на „ЕВН Снабдување“...> повеќе ...


03.06.2014 - Практикантска работа за средношколци во ЕВН Македонија

Средношколци од електротехничките училишта во текот на јуни ќе имаат можност да посетуваат практикантска работа во ЕВН Македонија. Практикантската обука во ЕВН се организира по втор пат. > повеќе ...


02.06.2014 - Редовните плаќачи во натпревар за наградите во „Среќно семејство“

Вечерва три среќни семејствa на корисници кои редовно ги плаќаат сметките за електрична енергија ќе се натпреваруваат во наградната игра на ЕВН Македонија „Среќно семејство“. Низ четири забвни игри семјствата ќе се натпреваруваат...> повеќе ...


30.05.2014 - Наградени најдобрите бизнис планови на натпреварот за енергетска ефикасност

Над 150 студенти од скоро сите високообразовни институции во државава учествуваа во бизнис план натпреварот. Студентите, групирани во четириесет тимови, се натпреваруваа со нивната инвентивност, иновативност и знаење.> повеќе ...


25.03.2014 - Нова трафостаница во с. Бањешница, Гостивар

Со изградбата на овој енергетски објект ќе се растовари снабдувањето со електрична енергија и на корисниците од с. Бењешница и другите населени места во овој регион и ќе се подобри сигурноста во снабдувањето со електрична...> повеќе ...


24.03.2014 - Бизнис план натпревар во рамки на Платформата за енергетска ефикасност

Студентите од економските и техничките факултети ќе се натпреваруваат во изработка на бизнис план со посебен осврт на енергетска ефикасност. На конкурсот што ќе биде објавен од денеска ќе можат да учествуваат сите студенти од...> повеќе ...


21.03.2014 - Специјализирана програма на ЕВН Македонија за обука и вработување на млади кадри „Trainees 2014“

По спроведените тестирања и интервјуа беа одбрани новите учесници со електро-техничко образование и од областа на општествените науки. Тие по принципот на ротација низ техничките и комерцијални оддели, како и Корисничките енерго...> повеќе ...


« Страна 16 од 21 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »