evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG

14.09.2015 - ЕВН Македонија додели нови стипендии за најталентираните студенти на ФЕИТ

ЕВН Македонија ја продолжува поддршката на младите и стручни кадри од областа на енергетиката и на стартот на новата учебна година додели нови 4 стипендии за студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии од...> повеќе ...


11.09.2015 - ЕВН Македонија ја модернизира дистрибутивната мрежа во општина Илинден

ЕВН Македонија стартуваше со реализација на проектот за изградба на нова и реконструкција на постоечката дистрибутивната електрична мрежа во Општина Илинден.> повеќе ...


10.08.2015 - Летни сметки со претпоставена потрошувачка на електрична енергија

Поради сезоната на годишни одмори, сметките за месец август за поголемиот дел на корисниците како и секоја година ќе бидат со претпоставена потрошувачка на електрична енергија.> повеќе ...


07.08.2015 - ЕВН Македонија со донација во тетовскиот регион

ЕВН Македонија се вклучи во донаторската акција на Црвениот Крст за помош на најпогодените од невремето и поплавите во тетовскиот регион. Во текот на денешниот ден и во понеделник, со помош на Црвениот Крст, ЕВН Македонија на...> повеќе ...


05.08.2015 - ЕВН Македонија ги санираше сите дефекти во поплавените региони и се вклучува во хуманитарните донации за настреданите подрачја

Сите корисници од тетовскиот регион погоден од невремето имаат стабилно напојување со електрича енергија. Екипите на ЕВН Македонија успееа ги санираат сите дефектите. > повеќе ...


04.08.2015 - ЕВН Македонија ги санираше и останатите дефекти во кризните населени места во тетовскиот регион

Селата Вејце, Бродец, Бозовце, Вешала, Нераште и еден дел од с. Шипковица повторно имаат напојување со електрична енергија. Санирани се електричните столбови кои паднаа како резултат на силното невреме што го зафати тетовскиот...> повеќе ...


04.08.2015 - Оштетената мрежа на ЕВН Македонија во тетовскиот регион е санирана

Екипите на ЕВН Македонија ја санираа оштетената мрежа во тетовскиот регион кој во текот на на вчерашниот ден го зафати силно невреме. Вонредно силните врнежи и ветрот предизвикаа значителни оштетувања на електродистрибутивната...> повеќе ...


15.07.2015 - ЕВН Македонија ја продолжува поддршката на проектот за грижа на стари лица

Црвениот Крст на Република Македонија ги презентираше резултатите од досегашната реализација на проектот „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“- Грижа за стари лица на Црвен крст на град Скопје.> повеќе ...


22.06.2015 - Голема донаторска акција преку Среќно семејство

Преку 100 познати личности се натпреваруваа во тимови и се обидоа да освојат што е можно повеќе средства за 42-те хуманитарни организации. Во вкупно 14 епизоди од квизот, многу пејачи, глумци, водители, спортисти освоија преку...> повеќе ...


28.05.2015 - ЕВН Македонија отвори нова градска читалница во Струга

Во Домот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ЕВН Македонија отвори нова читалница. Оваа донација е продолжение на проектот на ЕВН Македонија за поддршка на македонската литература и творештво и за поттикнување на читачките...> повеќе ...


« Страна 12 од 22 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 »